Vaříme
- Doporučujeme recepty z našeho projektu na Hanácké nástěnce
- Domácí sýr z tvarohu - příprava není složitá, hlavně mít dobrý tvaroh - ale to se vše dozvíte z následujícího receptu
- Drobenkový koláč - jednoduchý recept pro kuchtíky začátečníky, který zvládnou s menší dopomocí při pečení i děti
- Pampeliškový med - zrovna kvetou, tak neváhejte, stojí to za to - postup výroby ke stažení
- Fluffy Coffee - video recept ke stažení od naší žákyně Hanky ze 6. B s anglickými popiskami, krásně názorný, takže určitě pochopíte a hlavně si pak pochutnáte. Fluffy coffee je teď navíc velmi trendy!
- Šneci z listového těsta - chutnají výborně teplé i studené, zaženou malý hlad - recept ke stažení
- Zaječí lívanečky - tip na pohodovou nejen velikonoční snídani - recept ke stažení
- Jídelníček - prázdný jídelníček ke stažení (převzato z @ajeejee.cz)
Klíčky jsou plné vitamínů a minerálů, klíčením vnášíme do našeho domova kousek přírody a je to navíc i zábavné.
prezentace ke stažení
Nasbíráme kopřivy (výška cca 5 cm), nasekáme na menší kousky a přelijeme horkou vodou. Na pánvičku dáme olej, cibulku, nasekaný česnek a kopřivy. Přidáme rozmražený špenát a vše podusíme. Do této hmoty dáme dvě rozšlehaná vajíčka, sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek a zamícháme. Je možno podávat se špagetami nebo klasicky s vajíčkem a bramborem.
Na pečící papír rozválíme listové těsto, potřeme vrstvou kopřivového špenátu, posypeme nastrouhaným sýrem (eidam, gouda, mozarella - co máme) a dáme zapéct do trouby.